Mindenhol azt hallani, hogy szakítsunk a cukorral, a süteményekkel, a csokoládéval és az egyéb olyan finomságokkal, amik nélkül elképzelhetetlennek tartjuk az életet. Nem feltétlenül kell ilyen radikális változásokhoz folyamodni. Amikor nekem azt mondták, teljesen zárjam ki a cukrot az életemből ha nem akarok meghízni, akkor azt választottam, inkább szedjek fel pár kilót, minthogy olyan ételeket egyek amiket alig tudok lenyelni.

egészség táplálkozás

Viszont lehet különbséget tenni az egészségtelen és az egészséges életmód között anélkül, hogy kizárólag vizet innánk csirkemellel. Én például leszoktam az üdítőitalokról, helyette rengeteg teát iszom, ami gyorsítja az anyagcserét, ami a fogyás egyik legfontosabb feltétele. Zsíros húsok helyett párolt, vagy rántott húst fogyasztok, leginkább párolt zöldségekkel vagy káposztával, ami nagy mennyiségben tartalmaz C vitamint, így az immunrendszert erősíti. Reggelire gyakran eszem tojást, amit számtalan módon elkészíthetünk, finom is, és sok fehérjét tartalmaz. Szendvicszsemle helyett a teljeskiőrlésű zsemlét választom. 

Persze nem vonom meg magamtól az édességet sem, csak apró változtatásokat tettem az étrendemben. Ami a csokit illeti, inkább válasszuk az étcsokoládét, de nem történik óriási baj akkor sem, ha eszünk egy kis tejcsokoládét. Este legjobbak a gyümölcsök, amelyek nem csak egészségesek, de finomak is. Nem terhelik meg a gyomrot, így nyugodt lesz az alvás.