Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerű 10 perces ételek /3.

Az előző gyorsan elkészíthető ételekhez hasonló a bundás kenyér is, ami fogyasztható melegen, és laktató is. Kiindulva abból, hogy én magamra szoktam főzni, a receptet egy adag szerint írom le.

3. Töltött bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 2 szelet kenyér
  • sajt
  • sonka
  • olaj

Elkészítés:

A két szelet kenyér közé sajtot és sonkát teszünk mint a szendvicsbe. Egy tálban összekeverjük a tojást és a tejet, egy kis fokhagymát is reszelhetünk bele, és ebbe beleforgatjuk a kenyeret. Ezután forró olajban kisütjük, és már fogyasztható is.

0 Tovább

Egyszerű 10 perces ételek /2.

Az előző posztban leírt banános palacsinta után megosztok egy másik receptet, aminek az elkészítése szintén kb. 10 percet vesz igénybe. 

2.Kukoricakása

Hozzávalók:

  • 3 ek. kukoricadara
  • 1 bögre tej
  • 1 ek. cukor

A forró tejhez hozzáadjuk a kukoricakását és a cukrot, onnantól 6-8 percig kevergetjük közepes lángon, amíg be nem sűrűsödik.

Ez egy alap verzió, nincs túlbonyolítva, egyszerű alapanyagokkal és kevés időigénnyel. A tálalása rendkívül sokrétű, valaki fahéjat tesz rá, én személy szerint kakaóval vagy csak magában eszem, de gyakorlatilag bármivel el tudnám képzelni. 

Persze nem főételként szerepel a listán, de ha nincs időd főzni ez is megteszi, legalább meleg étel és laktató is.

0 Tovább

Egyszerű 10 perces ételek /1.

Az állandó rohanásban nem érünk rá órákat eltölteni a konyhában, de mindig csak egy gyors szendvicset enni is unalmas. Egy egyszerű és nagyszerű étel következik, amihez sok alapanyag sem szükséges.

1. Banános palacsinta

gyorsétel egészséges palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 db banán
  • 1 db tojás 
  • 2 kanál liszt
  • 3 kanál tej

Egy kicsi olivaolajat nem árt tenni alá a serpenyőbe, de állítólag anélkül is kivitelezhető, bár nekem mindig odatapad anélkül. Az elkészítésénél mi sem egyszerűbb:

A banánt villával jól összenyomkodjuk, összekeverjük a tojással és egy kis liszttel illetve tejjel, majd kisebb darabonként a forró serpenyőbe adagoljuk. Csak úgy mint a palacsintát, megfordíjuk , majd ha kész cukorral, fahéjjal, gyümölcsökkel, nutellával, lekvárral, vagy bármi mással tálaljuk, bár magában is nagyon finom. 

0 Tovább

Jön a tél, hullik a haj

Ahogy megérkezik hozzánk a hideg időjárás, egyről a kettőre el kell kezdenünk rétegesen öltözködni, különben azonnal megtámadnak minket mindenféle meghűléses betegségek. Amire azonban kevesen gondolnak, az a sapka viselete, ami korántsem csak a divat szüleménye, hiszen fontos szerepet tölt be a fagyos időszakokban.

sapka tél haj

Gyakran hallani, hogy a hajhagymák megfagynak, és beindul a hajhullás folyamata, erre bizonyíték nem létezik, azonban én is észrevettem magamon, hogy ha nem hordok sapkát télen, vagy már ősszel a hidegben, nagyobb intenzitással kezd el hullani a hajam. Nem is csak ezért fontos a sapka vagy kalap viselete ebben az időszakban, hanem kevesen tudják, hogy az egész testünk hőleadásának csaknem harmada a fejbőrünkön keresztül történik. Ráadásul az izzadt bőrfelszín, ami nagyobb hőt képes leadni mint a száraz bőr, nagyon könnyen megfagy. Így szerezhetünk fagyási sérüléseket, amelyek az égési sérülésekhez hasonlóan fájnak, a bőr elhal, de általában kis felszínt érint, így szerencsére nyom nélkül meg tud gyógyulni.

0 Tovább

lolita01

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek