Azt mondják, fontos a pozitív hozzáállás, na de ha folyton bizakodóak vagyunk és egymás után jönnek a kudarcok, nem jobb, ha inkább nem várunk sokat az élettől? 

Azért írok erről a témáról, mert manapság a legtöbb ember azt hajkurássza, mitől lesz boldog élete, mi az, ami olyan löketet ad a mindennapjaihoz, ami miatt úgy érzi, színvonalas életet él.

pozitív  életmód boldog

Sok vélemény létezik erre, mindenki mástól érzi jól magát a környezetében. Valaki attól, hogy egészségesen étkezik, edzeni jár és ezzel hangsúlyt teremt a rohanó életmódjában. Valaki annak a híve, hogy nem foglalkozik ilyesmivel, azt csinálja ami jól esik neki, csokit meg csipszet eszik esténként az ágyában egy jó sorozat mellett. Mások próbálnak megfelelni a külvilágnak, mind öltözködésben, mind viselkedésben, bár tudjuk, mindenkinek megfelelni lehetetlen kihívás.

Ami azonban mindenkit érint, az szerintem az a tényező, hogy miként gondolkodunk az életről, hogyan fogjuk fel a külvilág hatásait, milyen módon éljük meg a kudarcokat, mennyire tudjuk értékelni a dolgokat. Másszóval, azt gondolom, a boldogság fejben dől el, pszichológiailag egyértelműen befolyásolható.

Személy szerint azt vallom, hogy mindig legyenek céljaink, motivációink, ez ad értelmet az életünknek, ezzel jutunk feljebb, ettől leszünk mindig egy kicsivel többek. Legyünk bátrak, ha valami nem sikerül próbálkozzunk tovább, ne tántorodjunk el, a könnyen megszerezhető dolgok amúgy sem olyan értékesek. Ha már érték, nézzünk körbe, és értékeljük amink van. Mennyi ember fetreng az utcán, hány drogfüggő van, és még sorolhatnám tovább a szomorú sorsokat, a legtöbben észre se vesszük milyen sokminden megadatott nekünk másokhoz képest, annyira egyértelműnek tűnik, hogy van tető a fejünk fölött és támogató szülők állnak mögöttünk. Legyünk pozitívak, ne a rosszra koncentráljunk, mindennek van jó oldala. És ami a legjobb módja annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, az pedig az, hogy ne foglalkozzunk a kicsinyes dolgokkal, tudjuk jól érezni magunkat bármilyen helyzetben. Zárjuk ki a panaszkodást, zárjuk ki az irigyek hazug pletykáit rólunk, ne foglalkozzunk folyton mások véleményével, legyünk olyanok, amilyenek otthon. Amilyenek valójában vagyunk. Tegyünk a világra, mindig tudjuk, mi a lényeg, és csináljuk azt, ami nekünk fontos. Szabadon.