A hétvégén elmentünk bulizni a barátaimmal, és eltűnődtem azon, mi számít ideális sminknek egy szombat esti diszkós estén. A lányok többsége olyan tömérdek sok sminket viselt az arcán, amitől teljesen láthatatlanná vált az igazi kinézetük. 

A srácok mindig azt mondják nekem, hogy jó az, ha egy lány nem használ sok sminket, mert nem tűnik műnek, a természetes szépség sokkal inkább vonzóbb. A legtöbb fiú így vélekedik, mégis azt figyeltem meg, hogy aki egy jó sminket össze tudott dobni és ezáltal elrejtette igazi arcát, nem volt egyedül. Fiúk serege vette körül ezeket a nőket. Ez egy örökös kérdés, bár szerintem még mindig lehet határt húzni a kettő között, vagyis a nem szabad túlzásba vinni és aközött, hogy azért smink nélkül mégse induljunk neki a buliba, mert azt sokak igénytelenségnek vélik. 

smink buli

Bár ebben az esetben felmerül az is, hogy aki egy buliban odamegy egy idegen lányhoz, az valószínű nem a viselkedését figyelte órákig majd így vált szimpatikussá számára, hanem a külsője miatt hívta táncra, majd később a legtöbb esetben haza is. A fiúkban talán az is felmerülhet, hogy aki nagyon odateszi a külsőjét az este, az azt jelenti, hogy nem az által ad lehetőséget a megismerésére, hogy beszélgetésbe kezdjenek majd eldöntsék kedvelik-e a másikat, hanem hogy elég jól néz-e ki az adott sráchoz. Az ilyen külsőcentrikus dolgok általában nem vezetnek többhöz, mint hogy arra kelljenek a fiúknak, hogy hazamenjen velük a lány, majd a következő buliban ugyanígy eljátszák egy másikkal. 

Kissé elkanyarodtam a témától, de azt gondolom, ha nem akarjuk, hogy annyit lássanak belőlünk, hogy hazavinnének egy éjszakára, válasszuk a kifinomultabb, gyengébb sminket és ezt értem az öltözködésre is.