Sok olyan hétköznapi dolog van, amit az emberek nem szeretnek csinálni, de muszáj. Ilyen a mosogatás, takarítás, de ezek közé tartozik egy olyan feladat is, ami szintén egyfajta igényességként felfogható, csak saját magunk ápoltságát tükrözi. Ez pedig a hajmosás.

Utálok hajat mosni, ez az egyik legkevésbé sem élvezetes teendő, ami a szépségápolást illeti. De ha már kénytelen vagyok 2-3 naponta megtenni, leírom, hogy néz ki a folyamata. Ami engem illet, általában törölközőt teszek rá hajmosás után, ami 10 perc alatt felszívja a vizet annyira, hogy utána sokkal kevesebb ideig kell szárítani. Eddig semmi vész, megmosom a L'oréal Mythic samponjával, megtörlöm rendben. Na de a fésülködés az, ami maga a gonoszság. Húzom, tépem, a végén már egyenesen ráncigálom, mire olyan állapotba kerül, hogy jöhet a szárítás. Addigra teljesen lefáradok. Azt mondják, vizesen nem is szabadna kifésülni, mert töredezett lesz, viszont ha én anélkül szárítanám meg, hogy előtte alaposan kigubancolom, utána hiába csinálnék bármit, nem tehetek semmit, hogy ne úgy nézzek ki mint egy oroszlán miután meg kellett küzdenie a hiénával. Vannak erre speckó hajsprék, amik segítik a fésülést, használom is a Gliss Kur keratinos termékét, és miközben rángatom a hajam odaképzelem hogy segít és máris milyen egyszerű. 

Miután megszárítottam, bekenem avonos Advance Techniques balzsammal a végét, hogy ne úgy nézzen ki mintha fél órát téptem volna, majd befújom Syoss keratinos hővédő sprével, mielőtt kivasalom.  

Van egy csodálatos hajbalzsamom, a L'oráal Mythic Oil krém, amivel hajmosás után kell átsimítani a hajam, majd leöblíteni. Csodákra képes, ennek használatával még fésülködnöm sem kéne, de annyira selymes és ragyogó hatású, hogy már-már úgy néz ki tőle a hajam mintha két hete arra várnék, hogy induljon be az öntisztulási folyamat a fejemen, így nincs mindennapos használatban ez a csodaszer.